Sunday Roast Englezesc

Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.
Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.
Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.
Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se „odihneasca” cam 10 minute apoi taiati-o felii.
Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:
Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana si jumatate de apa in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.
Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.
POFTA BUNA!!!
1 cotlet vita oricat de mare doriti sau depinde cate persoane aveti la masa(eu am avut cam 500g)
– 3-4 cartofi
– o ceapa rosie
– un ardei potrivit
– 1 dovlecel(zucchini)
– 4-5 rosii cherry
– 3 catei de usturoi
– 2-3 crengute de rozmarin
– o jumatate varza
– o jumatate brocoli
– 2 cuburi contiment vita
– o lingurita faina
– sare si piper
– o cana ulei
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE