Uncategorized

Supă-cremă de ardei copți

1. Coace ardeii (pe plită ori în tavă, la cuptor), apoi lasă-i cu sare, acoperiți, pentru un sfert de oră. Curăță-i de coji, semințe și cotoare și pune-i într-un vas.

2. Sotează ceapa și usturoiul tocate într-o linguriță cu unt, iar când a devenit sticloasă adaugă legumele tăiate bucăți, apoi toarnă 500 ml apă, pune un praf de sare și lasă să dea câteva clocote.

3. Când legumele sunt fierte, scoate-le cu o sită și pune-le într-un blender împreună cu ardeii copți curățați (cu tot cu sosul pe care-l lasa).

4. Mixează de câteva ori și diluează cu apa în care au fiert legumele. Adaugă iaurtul bine scurs, potrivește gustul de sare și adaugă, în funcție de preferințe, un praf de chili (dacă-ți place gustul picant) ori 1-2 lingurițe cu oțet balsamic (dacă-ți place gustul mai acrișor).

5. Serveste cu busuioc proaspat.

 

Tartine cu salată de ardei copți

Poza principala

supa_mica.jpg

1 kg de ardei (roșii, galbeni, portocalii)

1 ceapă

1 morcov

½ țelină

2-3 roșii

1 cățel de usturoi

1-2 borcănele iaurt

busuioc

unt

sare

 

Terina de ardei copti

Dacă iubești ardeii, cu siguranță vei îndrăgi și supa-cremă de ardei copți. Este minunată!
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE