Uncategorized

Supa-crema de cartofi cu ceapa prajita

Fierbi cartofii in coaja. Verifici cu o furculita daca sunt bine fierti. Scurgi apa in care au fiert, ii lasi sa se raceasca si ii cureti de coaja. Cu ajutorul unei prese, faci un piure.

Dai in clocot zeama (supa) de legume si incet-incet, \ncorporezi piureul de cartofi. Amesteci plantele aromatice cu smantana, condimentezi cu sare si piper si adaugi compozitia in supa. Tai ceapa rosie julienne.

Supa crema de mazare

Topesti 1 lingura de unt intr-o tigaie si calesti ceapa pana devine maronie. Pui supa-crema de cartofi in castronele si o decorezi cu putina ceapa prajita. La aceasta supa crema, sarea si piperul sunt plantele aromatice.

Poti folosi patrunjel, frunze de telina, hasmatuchi, maghiran, rozmarin, tarhon, cimbru si busuioc. Toate se potrivesc de minune cu supa de cartofi. Daca nu-ti place ceapa prajita, serveste supa cu crutoane.

Supa crema de branza cu creveti

Sursa: Revista FEMEIA.

 

Poza principala

supa_crema_de_cartofi400.jpg

600 g cartofi albi mai fainosi
6 linguri de plante aromatice proaspete tocate fin
3 cepe rosii mari
unt
1 l supa de legume
sare, piper
125 ml smantana (alege una cu mai multa grasime, e mai dulce)

O supa crema de cartofi cu o savoare aparte, excelenta in orice anotimp.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE