Supă-cremă de linte roșie

1.Pune la fiert aproximativ 2,5 litri de apă cu un praf de sare. După ce a dat în clocot, adaugă lintea și las-o să fiarbă, la foc moderat, cam 30 de minute.
 
2.Separat, călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă morocovul ras, ardeiul și roșiile tăiate cubuleţe. Stinge cu 500 ml de apă și lasă-le să se înăbușe bine.
 
3.La final, presară puţină boia, chimion și verdeaţa tocată fin. Pune legumele peste linte și lasă pe foc 30 de minute. După ce a fiert și lintea, zdrobește totul cu ajutorul unul blender. Potrivește aceasta supa crema de linte rosie cu sare și servește cu crutoane.

Paine cu linte

Supa de linte si lapte de cocos

Poza principala

supa-crema_de_linte_rosie_mica.jpg

ulei de măsline
boia dulce
1 lingură chimion
1 legătură de pătrunjel
3 căței de usturoi
400 g linte
1 ceapa rosie
3 roşii
2 morcovi
1 ardei rosu
1 lămâie

Lintea este un aliment foarte sanatos, dar din pacate putin descoperit de romani. Incearc-o in varianta de supa crema si nu vei regreta!
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE