Supa-crema de praz

1. Curata morcovul, telina si radacina de patrunjel si pune-le la fiert intregi, in apa cu un praf de sare.

2. Scoate legumele, iar in supa ramasa, fierbe cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.

3. Dupa ce au fiert, strecoara-le si zdrobeste-le cu blenderul sau trece-le printr-o sita deasa. Piureul astfel obtinut, subtiaza-l cu supa in care au fiert legumele.

4. Adauga untul si lasa pe foc sa dea in cateva clocote. La final, drege supa-crema de praz cu smantana si potriveste gustul de sare. Presara patrunjel si cateva rondele de praz pentru decor.

 

Știai? Daca oparesti prazul cateva minute, il poti pastra in congelator timp de sase luni.

Poza principala

shutterstock_71547868_mica.jpg

3 fire de praz  
2 l apa  
3 cartofi  
1 morcov  
1 radacina de patrunjel
1/2 telina  
1 lingura cu unt  
200 g smantana  
sare

Supa-crema de praz a fost creata de Louis Diat, pe cand era chef la Ritz-Carlton in New York, in anul 1917. A numit-o Vichyssoise in onoarea orasului Vichy.
Numar de portii
4
Calorii
350
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE