Supa de fasole si legume cu bacon

1. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare si caleste ceapa, morcovii, telina si prazul pana se inmoaie.

2. Adauga cartofii, baconul si usturoiul si prajeste amestecand timp de 1-2 minute inainte sa adaugi bobii. Prajeste amestecand fasolea pana este acoperita de legume si ulei. Asezoneaza cu sare si piper.

3. Adauga zeama de pui pana acoperi legumele. Cand da in clocot, lasa la fiert timp de 20 de minute sau pana bobii sunt moi. Mai adauga zeama de pui daca este necesar.

4. Pune jumatate din supa intr-un blender pana devine o pasta groasa si toarna inapoi in supa ramasa. Mai adauga zeama de pui daca supa este prea groasa.

5. Pune supa in castroane, stropeste cu ulei de masline si garniseste cu parmezan.

Poza principala

h_00826731.jpg

1,5kg de fasole boabe

45ml de ulei de masline

2 cepe, taiate marunt

3 morcovi, taiati marunt

2-3 tulpini de telina, taiate marunt

2 tulpini de praz, taiate

2 cartofi, curatati si taiati

125g de bacon, taiat

2 catei de usturoi, zdrobiti

Sare si piper negru, dupa gust

500ml de zeama de pui

Ulei de masline si parmezan pentru garnisire

Infrunta ultimele zile reci de iarna cu aceasta supa hranitoare.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE