Supa de lapte batut, cartofi dulci si dovleac

1. Incalziti uleiul intr-o cratita mare si caliti usturoiul, ceapa si ardeiul iute pana se inmoaie. Adaugati chimionul si amestecati.

2. Puneti si legumele si amestecati.

3. Adaugati zeama de legume si fierbeti. Reduceti focul si fierbeti pentru 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi.

4. Folositi un blender pentru a pasa supa. Adaugati patrunjelul. Asezonati cu sare si  piper. Turnati si laptele batut. Nu readuceti la fierbere.

Pentru servire:

5. Folosind un curatator de cartofi, taiati cartofi fasii subtiri si prajiti-i in ulei pana cand devin aurii. Scurgeti-i pe hartie de bucatarie. Puneti supa in castroane si garnisiti cu putini cartofi prajiti si arpagic tocat.

Poza principala

h_01533757_mica.jpg

Pentru supa:
ulei de masline
2 catei de usturoi, pisati
1 ceapa, taiata
1 ardei iute verde, taiat
2 lingurite chimion
3 morcovi
1kg de cartofi dulci si dovleac, taiati cubulete
1,5l zeama de legume
2 linguri patrunjel
sare si piper
500ml lapte batut
Pentru servire:
cartofi dulci
ulei
arpagic

Chimionul va conferi acestei supe o aroma dementiala.
Numar de portii
2 litri
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE