Supă de legume cu smântână

1.Curăţă ceapa, trece-o printr-un jet de apă şi toac-o mărunt. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i cuburi. Curăţă ardeii de cotoare şi seminţe şi taie-i felii. Ciupercile curăţate, taie-le în bucăţi mici.

2.Încinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa, apoi adaugă cartofii, ciupercile, ardeii şi apă (poţi folosi şi supă de legume) cât să le acopere, pune un capac şi lasă să dea în clocot.

3.Adaugă un vârf de cuţit de nucşoară, măghiran, frunzele de dafin şi sare, mai adaugă două căni cu apă şi lasă să fiarbă vreo 20 de minute.

4.Scoate foile de dafin, amestecă făina cu smântâna într-un castron mare şi adaugă supă, puţin câte puţin, după care toarnă totul peste legume.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Secret. Adăugând şi o lingură de unt, supa va deveni mai cremoasă şi mai gustoasă.

 

Supă de spanac

Poza principala

supa_de_legume_mica.jpg

500 g cartofi

400 ml smântână

1 ceapă

2 ardei graşi

100 g ciuperci

2 frunze de dafin

1 linguriţă de făină

nucşoară

măghiran

ulei 

sare

 

Supă de gulii cu perișoare

Supă de legume cu smântână, ideală în zilele reci de iarnă, delicioasă şi săţioasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE