Supa de mazare cu menta si iaurt de casa

1. Incalzeste uleiul intr-o oala si adauga telina, ceapa, feniculul, patrunjelul si cartofii. Prajeste la foc mediu, amestecand din cand in cand pana cand legumele incep sa se inmoaie.

2. Toarna zeama de legume ca sa le acoperi, adauga sare si piper si lasa la fiert pana ce legumele sunt foarte moi. Adauga 200g de mazare si lasa la fiert pana se inmoaie.

3. Adauga spanacul si cateva funze de menta si lasa la fiert pana se ofilesc frunzele de menta. Incearca sa nu mai adaugi apa in acest stadiu. Indeparteaza de pe foc si pune supa la blender. Trece amestecul printr-o sita si pune-l intr-un castron.

Hering cu sos de iaurt

4. Adauga apa sau supa de legume pentru a obtine o consistenta placuta. Asezoneaza dupa gust. Fierbe restul de mazare in apa sarata pana se inmoaie, raceste-o si adaug-o in iaurt.

5. Taie marunt cateva frunze de menta, pastrand tulipinile pentru decor. Amesteca menta tocata in iaurt si asezoneaza cu sare si piper. Pentru servire, toarna supa cu iaurt in castroane si pune iaurtul in mijloc. Garniseste cu tulpinile de menta ramase.

 

Poza principala

h_01279986.jpg

100ml de ulei de masline

4 tulpini de telina, taiate marunt

1 ceapa mare, taiata marunt

O jumatate de bulb de fenicul, taiat marunt

O jumatate de manunchi de patrunjel, inclusiv cu tulpini, taiat marunt

250g de cartofi, curatati si taiati

supa de legume

250g de mazare 

250g de spanac

Un manunchi mic de menta

115ml iaurt de casa

O reteta racoroasa si aromata. E o supa de mazare cu menta si iaurt de casa numai buna de servit la pranz, sanatoasa si de nelipsit din meniul unui vegetarian.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE