Supa de oase cu galuscute

1. Se spala oasele si se pun intr-o oala cu apa fierbinte sa dea un clocot. Se scot si se spala din nou. Se curata legumele si se taie bucati mari. Se pun la fiert impreuna cu oasele de vita, in apa cu sare.
2. Se lasa sa fiarba vreo 3-4 ore pe foc mic, pana lichidul scade la jumatate. Se scot oasele(colectati si pastrati maduva din ele, pentru o alta supa cu galuscute cu maduva) si legumele. Jumatate din cantitatea de legume se taie foarte marunt si se adauga din nou la supa.
3. Pentru galuscute se bate oul cu sare si piper. Se adauga gris cat sa se ingroase si se presara putin bicarbonat. Se amesteca bine si se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuscute care se lasa in supa fierbinte(fara sa clocoteasca). Se fiarb la foc mic(acoperite cu capac) si se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt gata se adauga bulionul, patrunjelul tocat marunt si se potriveste de condimente. Se serveste calduta.
1 kg oase de vita cu maduva
200 g telina
200 g patrunjel sau pastarnac radacina
100 g ceapa
100 ml bulion
sare, piper
1 legatura patrunjel verde

Pentru galuscute
1 ou
gris
1 varf de cutit bicarbonat
sare, piper

E vara in toata regula, asa ca supele au inceput sa ocupe un rol important in fiecare saptamana.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

3sisterscooking

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE