Supa de porumb cu sos chilli

1. Pentru a fierbe porumbul, puneti-l intr-o oala mare cu apa si fierbeti-l pentru 15 minute. (Daca folositi porumb inghetat sau la conserva, fierbeti-l conform instructiunilor de pe ambalaj) O data fiert, indepartati bobitele de porumb de pe cocean cu un cutit ascutit.

2. Incalziti untul intr-o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati porumbul, amestecati bine si sotati pentru cateva minute.

3. Turnati zeama de legume sau pe pui si aduceti la fierbere. Fierbeti pentru 20-30 de minute sau pana cand porumbul s-a inmuiat.

4. De indata ce este gata, asezonati cu sare si piper si dati toata compozitia la mixat intr-un robot de bucatarie. Lasati sa se raceasca.

5. Pentru a pregati sosul chilli, pisati ardeiul iute, usturoiul, patrunjelul si sarea intr-un mojar, turnand treptat uleiul.

6. Daca serviti supa calda, incalziti-o putin. Turnati putin sos pe deasupra si serviti.

Poza principala

h_00464030_mica.jpg

Pentru supa:
4 bucati porumb proaspat/400 g porumb la conserva
50 g unt
1 ceapa medie, curatata si taiata
1 l zeama de legume sau de pui
sare si piper
Pentru sosul chilli:
6 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati
1 catel de usturoi, zdrobit
o mana de patrunjel proaspat
un praf de sare
120 ml ulei de masline extra virgin

Aceasta supa se imbina perfect cu aroma fierbinte a sosului chilli, care scoate la iveala un gust puternic latino-american.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE