Supa de rosii si ardei grasi cu pesto

1. Coace ardeii si pune-i cu sare intr-un castron, acoeprit. Dupa cateva minute decojeste-i si curata-i de seminte, apoi taie-i in felii.

2. Incalzeste untul intr-o tigaie. Adauga ceapa, telina, morcovii si caleste-le amestecand pana se inmoaie ceapa, aproximativ 5 minute. Adauga ardeii, rosiile, zaharul si zeama. Lasa la fiert in oala acoperita timp de 15 minute. Lasa amestecul la racit, pune-l la blender si apoi la frigider pana se raceste.

3. Pentru pesto: pune ingredientele impreuna la blender pana se omogenizeaza. Serveste supa cu pesto deasupra, o lingura de smantana si arpagic.

Poza principala

h_00837112.jpg

2 ardei rosii grasi, taiati in patru 

40g de unt

2 cepe rosii mici, taiate marunt

2 tulpini de telina, taiate marunt

2 morcovi mici, taiati marunt

4 rosii mari, decojite si taiate marunt

1 lingurita rasa cu zahar

1l zeama de pui

Sare si piper negru

200ml smantana

30g de arpagic taiat marunt

Pentru pesto

250g busuioc proaspat

30g de seminte de pin, prajite

2 catei de usturoi, zdrobiti

30g de parmezan ras

125ml de ulei de masline

Gustul dulceag al ardeilor copti face din aceasta supa o placere sigura.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE