Supa din peste-calugar

1. Intr-o oala mare pune legumele la prajit in ulei de masline, dar nu le lasa sa se coloreze.

2. Amesteca apoi coaja de portocale, sofranul si ierburile, apoi toarna vinul si zeama.

3. Dupa ce da in clocot, redu temperatura si lasa la fiert timp de 20 de minute.

4. Pune ardeii grasi rosii picanti, paprika, usturoiul si uleiul de masline la blender. Asezoneaza.

5. Cand e gata de servire, adauga pestele-calugar in amestecul de legume care fierbe, redu temperatura si acopera oala. Lasa la fiert timp de 2 minute.

6. Toarna in castroane si pune deasupra paine prajita unsa cu sos.

Poza principala

h_01062119.jpg

1 lingura de ulei de masline

230g de praz, taiat

2 morcovi medii, curatati si taiati

3 felii de coaja de portocala

Un varf de cutit de sofran

1 frunza de dafin

3 fire de patrunjel

1 fir de cimbru

1 cana de vin alb sec

1 ½ l de zeama de peste

sare de mare si piper negru

400g de peste-calugar fara piele, taiat in bucati mari

230g de creveti

Pentru sos

¾ cana de ardei grasi rosii picanti

½ lingurita de paprika

1 lingurita de usturoi taiat marunt

4 linguri de ulei de masline

Pentru servire

Paine prajita cu coaja

Incearca aceasta reteta savuroasa de supa de peste. Nu vor rezista nici cei care nu sunt tocmai fani ai acestor ciorbe.
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE