Uncategorized

Supă marocană

1.Spală şi toacă ceapa. Curăţă, spală şi taie cartofii, morcovii şi napii în cubuleţe. Taie carnea bucăţele. 

2.Încinge uleiul şi căleşte ceapa împreună cu carnea. Adaugă cartofii, morcovii şi napii. Acoperă cu 1,5 l apă. Sărează, piperează şi adaugă condimentele. Amestecă toate ingredientele. 

3.Taie roşiile cubuleţe. Adaugă-le peste restul ingredientelor. Pune lintea şi lasă 40 de minute la foc domol. 

4.Adaugă năutul şi pastele şi mai lasă 20 de minute. Pune supa în castronele şi serveşte-o caldă. 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Știai ? Harira e o supă populară mai ales în perioada Ramadanului. Marocanii o preferă fiindcă le încălzeşte stomacul şi sufletul.

 

Supă cu lapte de cocos

Poza principala

harira_mica.jpg

250 g carne de miel

1 cutie de roşii decojite

2 linguri de linte verde

2 linguri de năut

2 cepe

2 cartofi

2 morcovi

2 napi (cartofi)

1 vârf cuţit amestec de condimente marocane (cardamom, nucşoară, ghimbir, turmeric)

1 vârf cuţit chimen pudră

1 vârf cuţit şofran

50 g vermicelli (paste chinezeşti, foarte subţiri)

ulei

sare

piper

 

Supă de linte (Mercimek çorbasi)

Supa marocană de miel este un preparat exotic, numai bună de încercat când eşti în pană de idei şi vrei să încerci ceva nou, gustos și foarte aromat!
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE