Tabule

1. Pune rosiile intr-un castron si toarna apa clocotita peste ele. Numara pana la 10 apoi scoate-le, trece-le prin apa rece si pune coaja intr-un vas. Taie-le in jumatate si stoarce sucul si semintele in vas. Taie pulpa de rosii in cuburi si pastreaza-le intr-un vas separat. 

2. Taie castravetele in jumatate transversal si pune semintele si sucul in vasul in care se afla semintele de rosii. Taie castravetele in cuburi de aceeasi marime ca rosiile si pune-le in cel de-al doilea vas.

2. Aduga usturoiul, sucul de lamaie si ardeiul iute, plus putina sare, in vasul in care se afla semintele. Pune amestecul la blender, trece-l prin sita si indeparteaza reziduurile.

3. Adauga bulgurul si lasa-l sa absoarba sucul timp de doua ore, amestecand o data sau de doua ori. Adauga putina apa daca pare uscat. Scurge excesul de lichid si pune amestecul peste cuburile de rosii, castravete si adauga ierburile, uleiul de masline si sarea.

Poza principala

tabule.jpg

600g de rosii coapte

1 castravete

1 catel de usturoi

Suc de lamaie, din 3 lamai

Un ardei iute mic, taiat marunt

250g de bulgur

O jumatate de manunchi de patrunjel, taiat marunt

Un manunchi de arpagic

Cateva frunze de menta, taiate marunt

6 linguri de ulei de masline

Un manunchi de frunze de salata

Prepara aceasta reteta acasa si serveste-o la aer liber impreuna cu familia si prietenii. La picnic, adauga frunzele de salata si stropeste cu ulei de masline.
Numar de portii
8
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE