Tainele compotului

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Compotul este considerat o băutură de sezon deoarece, consumat rece este foarte răcoritor. Bucură-te de gustul lui delicios!
tainele_compotului_fotolia2.jpg

Pe de altă parte, compotul este o băutură plăcută, pentru toate gusturile, iar preparat în diverse combinaţii de fructe, este recomandat în orice anotimp.

Ce trebuie să ştim despre compot?
Vara, compotul preparat în casă este o alternativă convenabilă la băuturile dulci încărcate de coloranţi şi aditivi din magazin. Atenţie, însă! Mineralele din fructe se distribuie în apa de fierbere, iar pentru a avea parte de ele, trebuie să consumăm compotul cu tot cu suc, nu doar fructele. Este indicat în afecţiunile digestive şi hemoroizi, deoarece este  blând pentru stomac.
            
Cum facem un compot sănătos?
Reducem cantitatea de zahăr adăugată în compoziţie sau o înlocuim cu miere.
Pentru a-i spori aroma şi gustul, adăugăm lămâie şi scorţişoară.
Când dorim un compot cu bucăţi tari de fructe, îl fierbem la foc mare; iar dacă ne plac bucăţile moi, la foc mic.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE