Taitei turcesti de orez

Speli ardeii, ii cureti, ii tai in doua, le scoti samburii si nervurile si ii tai in fasii fine. Cureti ceapa si o maruntesti. Cureti si pisezi usturoiul.Intr-o oala mare, incingi uleiul de la foc mediu si prajesti in el ceapa si usturoiul.

Adaugi taiteii si fasiile de ardei si, amestecand, lasi inca 5 minute in ulei, torni deasupra zeama, dai in clocot, apoi adaugi oregano si boiaua de ardei si lasi sa fiarba usor 10 minute, acoperit. In cele din urma adaugi maslinele si rosiile. Dregi taiteii cu rosii, sare si piper si lasi sa se mai imbibe 10 minute, cu aragazul stins.

Servesti in farfurii, presarati cu patrunjel si garnisiti cu flori de oregano.

Revista FEMEIA.

Poza principala

taitei_turcesti_de_orez_400.jpg

un ardei verde si unul alb
1 ceapa
1 catel de usturoi
400 ml supa de legume
2 linguri de ulei de masline
300 g taitei de orez (paste orzo)
1 lingura de frunze de oregano taiate fin
1 lingura de boia dulce de ardei
1 lingura de masline negre tocate marunt
1 cutie de rosii bucati (400 g)
2 linguri de suc de lamaie
sare, piper macinat
2 linguri patrunjel tocat
flori de oregano dupa gust pentru garnitura

Un fel de mancare cu puternice influente orientale.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE