Uncategorized

Tajina cu miel si caise

1. Preincalziti cuptorul si frecati fiecare picior de miel cu scortisoara, coriandru, turmeric si chimion.

2. Incalziti uleiul intr-un vas termorezistent si rumeniti mielul, pe rand, la foc mare. Lasati deoparte. 

3. In acelasi vas, caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati ghimbirul, usturoiul, coaja de portocala, betele de scortisoara, sofranul, mierea, supa de pui sau de miel si caisele. 

4. Puneti apoi carnea de miel rumenita, potriviti de sare si piper si aduceti la fierbere. Luati de pe foc si dati la cuptor pentru 2 ore sau 2 ore si jumatate, sau pana cand carnea este frageda si cade de pe os. 

5. Daca sosul nu este destul de gros, mai fierbeti putin pe aragaz. Serviti cu cuscus aromat si garnisiti cu coriandru proaspat.

Poza principala

h_01557537_mica.jpg

6 picioruse de miel, cate unul pentru fiecare portie

15 g scortisoara

5 g coriandru macinat

5 g turmeric

5 g chimion 

15 ml ulei de masline

2 cepe mari, tocate

2 lingurite ghimbir macinat

2 bete de scortisoara

3 catei de usturoi, curatati

4 fasii coaja rasa de portocale

un praf de sofran

30 ml miere

500 ml supa de pui sau miel

o mana de caise uscate

 

Credit foto: Guliver

Gatit indelungat la foc mic pentru a crea un sos delicios, acest preparat este excelent pentru mesele in familie. Pentru un plus de savoare, puteti adauga cateva alune cu o ora inainte de finalizarea fierberii.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE