Tarta ciresata

1.Pentru crema, pune pe foc mic laptele, smantana si semintele batonului de vanilie. Adu la temperatura de fierbere, apoi ia de pe foc si lasa sa se racoreasca.
 
2.Bate galbenusurile cu zaharul si cu faina si subtiaza cu laptele vanilat, strecurat in prealabil. Pentru o crema si mai fina, strecoara la final compozitia de oua si lapte.
 
3.Pune pe foc mic, amestecand continuu, pana crema se ingroasa mult (nu trebuie sa curga din lingura). Se ia apoi de pe foc imediat.
 
4.Incinge cuptorul. Intinde usor aluatul si asaza-l intr-o forma de tarta. Inteapa-l din loc in loc, pune deasupra o foaie de pergament si acopera cu boabe de fasole.
 
5.Da la cuptor pentru 15 minute, scoate si indeparteaza fasolea si mai coace alte 10-15 minute, pana aluatul a devenit crocant. Lasa sa se racoreasca vreo 20 de minute.
 
6.Cand aluatul s-a racit, toarna crema si asaza deasupra ciresele bine scurse. Topeste ciocolata si orneaza deasupra dupa inspiratie.

Poza principala

10-07-2012_2.jpg

cremă
    5 gălbenușuri
    250 ml lapte
    250 ml smântână dulce
    120 g zahăr
    1 linguriță cu făină
    1 baton de vanilie
tartă
    375 g aluat de foitaj
    500 g cireşe
    60 g ciocolata alba

Tarta cu cirese nu e atat de complicat pe preparat, iar gustul este incredibil de fresh, usor si aromat.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE