Tartă cu ciocolată

1.Aşază aluatul în forma de copt şi tapetează şi pereţii. Îndepărtează apoi excesul de aluat. Înţeapă-l cu o furculiţă, pune o hârtie de copt deasupra şi toarnă boabe de fasole sau orez, pentru a împierdica aluatul să crească prea mult. Dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute. Îndepărtează boabele şi hârtia şi dacă nu mai e necesar, mai dă tava la cuptor alte 5 minute.
 
2.Topeşte ciocolata într-un vas pus la baie de aburi, apoi dă deoparte. Separat, pune pe foc mic laptele, smântâna, coniacul şi sarea. Nu lăsa să dea în clocot!
 
3.Bate ouăle împreună cu gălbenuşul şi încorporează-le în compoziţia lichidă. Strecoară totul printr-o sită direct în ciocolata topită aflată pe baia de aburi. Amestecă uşor şi ţine până obţii o compoziţie densă şi omogenă.
 
4.Toarnă umplutura de ciocolată deasupra aluatului şi mai dă la cuptorul înfierbântat pentru 5 minute. Stinge flacăra aragazului şi mai lasă în cuptor pentru 40 de minute.
 
5.După ce s-a răcit, decorează tarta cu coajă de portocală şi frunze de mentă prăaspătă şi dă la frigider pentru 3 ore.

Poza principala

tarta_cu_ciocolata_mica.jpg

300 g aluat de tartă
500 g ciocolată neagră (de post)
300 ml smântână dulce
200 ml lapte
2 ouă
1 gălbenuş
2 linguri cu coniac
sare

Rafinată şi deosebită, tarta cu ciocolată este o alegere perfectă pentru o masă cu musafiri mai pretenţioşi.
Numar de portii
10
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE