Tarta cu ciuperci și pui

  1. Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apa, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.
  2. Între timp, călește într-o linguriță cu unt ceapa tocată fin împreună cu ciupercile tocate din cuțit. Când apa (pe care o lasă ciupercile) a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute. Sărează și pipărează după gust și lasă să se răcoreacă.
  3. Bate ouăle cu smântâna și un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci. Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura. Presară deasupra cașcavalul și dă la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie și apetisantă.
  4. Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu ciuperci și pui. 

 

Tartă cu afumătură și conopidă

Poza principala

fotolia_46232504_subscription_xxl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

Pentru aluat

200 g făină

125 g unt rece

1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)

Sare

 

Pentru umplutură

1 cutie cu ciuperci

½ piept de pui fiert (sau 200 g șuncă)

2-3 ouă

200 g smântână

1 ceapă mică (3-4 fire ceapă verde)

50 g cașcaval (sau mozzarella)

Unt

Sare

Piper

 

Tartă cu varză și chimen

Ușor de pregătit și gustoasă, tarta cu ciuperci și pui este o alegere minunată pentru cină.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE