Tartă cu gem

1.Freacă spumă untul cu zahărul până devine cremos. Încorporează gălbenușurile unul câte unul.

 

2.Adaugă făina cernută proaspăt, praful de copt și esenţa de vanilie după gust. Frământă cu mâna, iar când aluatul este gata, oprește o bucată de mărimea unei mingi de tenis.

 

3.Întinde aluatul cu mâna în forma de tartă tapetată cu făină (acoperă și marginile). Înţeapă aluatul cu o furculiţă și dă-l la cuptorul încins pentru zece minute.

 

4.Între timp, amestecă gemul de vișine cu 1-2 linguri cu apă rece și adaugă, pentru un plus de gust, un strop de esenţă de vanilie.

 

5.Întinde gemul peste aluat și decorează cu fâșii modelate din aluatul oprit. Dă la cuptor din nou, până când tarta devine aurie, iar aluatul s-a copt. Taie doar după ce s-a răcit.

 

6.Recomandare: Înlocuiește gemul de vișine cu magiun de prune în care ai adăugat o mână de nucă zdrobită și trei albușuri bătute spumă

Poza principala

tarta_cu_gem_mica.jpg

3 ouă

500 g făină

250 g unt

200 g zahăr

300 g gem de vișine

1 plic praf de copt

esenţă de vanilie

Când pofta de dulce e mare, pregăteşte repede o tartă cu gem. Uşor de preparat şi tare gustoasă!
Numar de portii
4
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE