Tartă cu iepure şi legume

1. Pune chiflele în cuptorul încins şi lasă-le până se usucă puţin.  Fărâmiţează-le apoi într-un  castron mare şi amestecă-le cu carnea de iepure şi verdeaţa.

2. Toarnă zerul, asezonează cu cimbru, sărează după gust şi amestecă. Lasă să se odihnească vreo 15-20 de minute. Adaugă legumele congelate şi prazul tăiat rondele subţiri.

3. Bate ouăle şi adaugă-le şi pe ele. Amestecă bine, dar cu grijă să nu sfărâmi legumele, apoi toarnă compoziţia într-o formă unsă  din belşug cu unt.

4. Acoperă cu feliile de caşcaval şi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pentru 30 de minute (sau până se rumeneşte frumos caşcavalul).

Pappardelle cu ragu de iepure

De reţinut: Carnea de iepure are foarte puţin colesterol şi foarte puţină sare. Este, aşadar, carnea recomandată cu căldură bolnavilor de inimă, hipertensivilor.

credit foto: Photoland/Photocuisine

 

Friptura de iepure marinat cu salata verde

 

Poza principala

tarta_cu_iepure_mica.jpg

200 g pulpă de iepure tăiată bucăţi mici

200g amestec de legume congelate 

150 g caşcaval afumat, felii

1 fir de praz

2 chifle din făină integrală

1 lingură cu zer (sau lapte)

2 ouă

2 linguri cu verdeaţă (pătrunjel, creson, chive)

cimbru

sare

unt pentru uns tava

 

Salată caldă cu ouă și cartofi

O tartă cu iepure un pic mai altfel, pentru că nu are blat. Sau are blatul încorporat.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE