Tarta cu nuca

1. Cerne faina intr-un castron. Fa in mijloc o adancitura si pune sarea si zaharul. Toarna treptat apa, apoi incorporeaza margarina.

2. Framanta toate aceste ingrediente pana cand vei obtine un aluat fin si omogen. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum o ora.

3. Intinde o foaie potrivit de groasa si asaz-o intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Inteapa tarta din loc in loc cu furculita sau o scobitoare si coace la cuptor, la foc moderat, 15 minute.

4. Pune deasupra marmelada amestecata cu nuca tocata mai mare si lasa la cuptor aproximativ 15 minute. Tarta cu nuca si marmelada se poate servi calda sau rece alaturi de un vin fiert cu mere.

Rulouri cu marmelada

Cozonac de post cu nuca

Revista Femeia de Azi

Poza principala

tarta_nuca_mica.jpg

300 g nuca
1 borcan cu marmelada
PENTRU ALUAT:
500 g faina
250 g margarina
100 ml apa foarte rece
2 linguri cu zahar
1/2 lingurita cu sare

Iata o tarta delicioasa cu nuca, perfecta langa o cana aburinda de vin fiert.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE