Uncategorized

Tartă cu pate de ficat de pui

1.Amestecă făina, cimbrul, sarea și untul într-un castron până compoziția devine asemănătoare cu pesmetul. Leagă aluatul cu gălbenuș și lapte, strânge-l într-o folie alimentară și dă-l la rece măcar o oră. Întinde-l apoi în forma de tartă și mai dă la frigider alte 20 de minute (sau în congelator, dacă frigideul nu răcește foarte bine).

2.Încinge un cubuleț de unt într-o tigaie și călește ficățeii de pui curățați împrună cu usturoiul feliat, dar fără să-i rumenești. Lasă-i să se răcorească și pune-i apoi într-un mixer împreună cu restul ingredientelor pentru pate de ficat de pui. Mixează până obții o cremă fină și aerată.

3.Coace tarta pentru 20-25 de minute, apoi pune deasupra compoziția de pate de ficat de pui și mai dă la cuptor 20 de minute. Feliază tarta cu pate de ficat de pui după ce s-a răcorit.

 

Tarta cu ciuperci și pui

Poza principala

fotolia_52593822_subscription_xl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru aluat

250  g făină

2 lingurițe cu cimbru mărunțit

140 g unt rece tăiat cubulețe

1 gălbenuș

1 lingură cu lapte

½ linguriță cu sare

 

Pentru pate de ficat de pui

140 g ficat de pui

140 g smântână grasă

1 gălbenuș

1 lingură cu coniac

2 lingurițe cu vin dulce

1 cățel de usturoi

1 ceapă tocată

Unt

Sare

Piper negru

Cimbru uscat

Nucșoară (opțional)

 

Tartă cu afumătură și conopidă

Daca nu ai prea mult timp de bucatarit, foloseste aluatul de cumparat. Tarta cu pate de ficat de pui va fi la fel de gustoasa.
Numar de portii
6-8
Calorii
498
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE