Tarta cu pere si gorgonzola

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Turnati vinul rosu intr-o cratita, impreuna cu zaharul si gemul. Adaugati perele si fierbeti pentru o ora la foc mic.

Inchideti focul si lasati perele sa se raceasca in sosul de vin rosu, chiar peste noapte daca aveti cum.

Puneti aluatul intr-o tava, ungeti-l cu lapte si intepati-l, din loc in loc, cu o furculita (acest truc va ajuta aluatul sa ramana umflat cand adaugati toppingul).

Coaceti aluatul pentru 20 de minute sau pana creste si se rumeneste. Scoateti perele din sos si taiati-le in sferturi.

In paralel, fierbeti sosul inca 20 de minute, pana scade si se ingroasa.

Aranjati perele pe aluatul crescut si ungeti-le cu sosul de vin rosu. Puneti feliile de gorgonzola si serviti imediat.

Poza principala

h_01134949_mica.jpg

3 cani vin rosu
1/2 cana zahar
1/2 cana gem de coacaze rosii (sau alt gem acrisor)
8 pere, curatate
1200 g aluat foitaj
lapte, pentru ungere
160 g gorgonzola, taiata

Iata un aperitiv excelent sau un desert atipic, perfect pentru mesele intre prieteni.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE