Tarta cu piure de mazare

1. Calește ceapa în unt. Adauga mazarea și acopera cu supa de legume sau apa. Pune-o la fiert la foc moderat.

2. Când a scazut zeama și mazarea este fiarta, adauga putina sare, lingura cu faina și amesteca rapid cu lingura de lemn. Imediat toarna laptele fi erbinte.

3. Paseaza putin cu blenderul, dar cu grija (nu trebuie sa fi e pasta). Lasa sa se racoreasca putin, apoi încorporeaza ouale, batute bine cu sare și piper.

4. Așaza foaia de aluat în forma unsa. Întinde uniform amestecul de mazare și lasa la cuptor la foc moderat cam 45 de minute. Servește cu felii de bacon.

 

Tartă picantă

Poza principala

tarta_mica.jpg

400 g aluat de foitaj

1 kg mazare

1 ceapa

150 g bacon

250 ml lapte

2 oua

1 lingura cu faina

1 lingura cu unt

supa de legume

sare

piper

 

Chec cu mazare

Tarta cu piure de mazare este un antreu apreciat pentru gustul sau, este o rețeta perfecta pentru mesele cu prietenii.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE