Tartă cu praz, ciuperci şi cartofi

tarta_cu_praz_ciuperci_mica

1.Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i și pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină și sare și frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.
 
2.Taie ciupercile și firul de praz sub formă de rondele și toacă ceapa. Călește într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie și adaugă ceapa și prazul, condimentând cu sare și piper.
 
3.Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) și așază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute și scoate-l din cuptor.
 
4.Amestecă ciupercile, prazul și ceapa călite și întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi . Rade cașcaval vegetal și dă din nou la cuptor, până când cașcavalul se topește și tarta capătă o crustă ușor rumenită.

Poza principala

tarta_cu_praz_ciuperci_mica.jpg

    300 g făină
    200 g margarină
    10 g drojdie
    1 linguriţă cu sare
    150 ml apă
    200 g cașcaval de post
    sare
    piper
    ulei
Pentru umplutură
    200 g cartofi
    1 fir de praz
    400 g ciuperci
    2 bucăți de cepe

Tarta cu praz, ciuperci şi cartofi are un gust bogat, este o reţetă gustoasă şi săţioasă.
Numar de portii
6



Comentarii

comentarii

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE