Uncategorized

Tartă cu spanac

1. Spală bine spanacul și opărește-l în apă clocotită cu un praf de sare. Taie ceapa rondele și înăbușește-o în ulei. Adaugă spanacul scurs bine și tocat. 

2. După ce s-au înăbușit bine, iar zeama pe care o lasă spanacul a scăzut, stinge focul, potrivește de sare și amestecă bine cu parmezanul.

3. Întinde puțin aluatul decongelat. Așază trei sferturi într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt, ridicând ușor marginile.

4. Pune amestecul de spanac, iar deasupra, așază din loc în loc, fâșii din restul de aluat. Unge cu gălbenuș tarta cu spanac și presară chimen. Lasă la cuptor, la foc moderat, 25-30 de minute.

5. Pentru a arăta și mai apetisant, pune pe tarta cu spanac, prin spațiile rămase goale, boabe de mazăre fierte separat sau cubulețe de ardei gras.

 

Tarta cu praz, ardei copt si gorgonzola

Poza principala

tarta_cu_spanac_mica.jpg

400 g aluat foitaj 

500 g spanac

2 legături de ceapă verde

2 linguri cu parmezan

1ceșcuță cu mazăre

1 gălbenuș

chimen

ulei

sare

 

Tartă cu ardei copt

Cum nimeni nu poate refuza o porție dintr-o tartă cu spanac, proaspăt scoasă din cuptor, pregătește-o prietenilor și vei primi toate laudele.
Numar de portii
8
Facebook Comments



Mariana.F

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE