Tarta cu visine si lichior

1. Bate albusurile cu zaharul si apoi adauga câte un galbenus, iar la urma faina amestecata cu amidonul. Tapeteaza cu hârtie de copt o forma rotunda de tort cu fund detasabil si pune aluatul la cuptor pentru 20 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca si îndeparteaza hârtia.

2. Amesteca ricotta cu zaharul, bucatile de ciocolata, fructele fara sâmburi, fisticul macinat mare si apoi adauga frisca si lichiorul sau romul.

3. Toarna totul intr-un castron (care poate fi introdus in congelator), niveleaza si asaza deasupra blatul racit. 

4. Da tarta cu visine la congelator pentru cateva ore. Inainte de a servi, decoreaza tarta cu visine de jur imprejur si rade deasupra ciocolata rasa si fistic zdrobit.

credit foto: Photoland/Profimedia

Tarta cu caise

 

Cheesecake cu visine

 

Poza principala

tarta_mica.jpg

2 oua

60 g zahar pudra

50 g faina 

30 g amidon

 

pentru crema:

400 g ricotta sau brânza de vaci

60 g zahar pudra

50 g ciocolata menaj

30 g fistic decojit

200 ml frisca

2 linguri de lichior sau rom

200 g visine sau cirese

 

pentru decor:

1 lingura cu fistic

30 g ciocolata

 

Sorbet de cireșe și hibiscus

Dulce, racoritor si usor. Tarta cu visine este desertul ideal pentru zilele caniculare.
Numar de portii
10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE