Tarta cu visine si lichior

1. Bate albusurile cu zaharul si apoi adauga câte un galbenus, iar la urma faina amestecata cu amidonul. Tapeteaza cu hârtie de copt o forma rotunda de tort cu fund detasabil si pune aluatul la cuptor pentru 20 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca si îndeparteaza hârtia.

2. Amesteca ricotta cu zaharul, bucatile de ciocolata, fructele fara sâmburi, fisticul macinat mare si apoi adauga frisca si lichiorul sau romul.

3. Toarna totul intr-un castron (care poate fi introdus in congelator), niveleaza si asaza deasupra blatul racit. 

4. Da tarta cu visine la congelator pentru cateva ore. Inainte de a servi, decoreaza tarta cu visine de jur imprejur si rade deasupra ciocolata rasa si fistic zdrobit.

credit foto: Photoland/Profimedia

Tarta cu caise

 

Cheesecake cu visine

 

Poza principala

tarta_mica.jpg

2 oua

60 g zahar pudra

50 g faina 

30 g amidon

 

pentru crema:

400 g ricotta sau brânza de vaci

60 g zahar pudra

50 g ciocolata menaj

30 g fistic decojit

200 ml frisca

2 linguri de lichior sau rom

200 g visine sau cirese

 

pentru decor:

1 lingura cu fistic

30 g ciocolata

 

Sorbet de cireșe și hibiscus

Dulce, racoritor si usor. Tarta cu visine este desertul ideal pentru zilele caniculare.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE