Uncategorized

Tarta de rosii

1.Într-o cană de 300 g bate oul, adaugă uleiul de floarea-soarelui, oţetul și un praf de sare. Completează cu apă călduţă până ce umplii cana și toarnă amestecul într-un castron în care ai cernut făina. Frământă până ce obţii un aluat elastic. Lasă-l o jumătate de oră să se odihnească.
 
2.Întinde o foaie potrivită și unge cu jumătate din cantitatea de unt. Pliază ca pe plic și dă-l la frigider o jumătate de oră. Repetă operaţiunea și lasă din nou la rece.
 
3.Spală roșiile coapte și taie- le în jumătăţi. Așază-le cu faţa în sus într-o tavă rotundă unsă cu ulei de măsline. Presară felii de usturoi, rozmarin și cimbru și dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute.
 
4.Scurge zeama, presară o lingură cu parmezan și acoperă cu o foaie din aluat potrivit de groasă. Dă din nou la cuptor și lasă până ce aluatul capătă o culoare arămie.

Poza principala

tarta_de_rosii_mica.jpg

500 g făină
200 g unt moale
1 ou
1 lingură ulei
1 lingură oțet
5 roşii cât mai coapte
1 lingură parmezan
2 căței de usturoi
cimbru uscat
rozmarin
ulei de măsline
sare

Când vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu ceva special, alege să prepari tarta cu roșii: ușor de preparat și aromată.
Numar de portii
5
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE