Tarta de rosii

1. Preincalziti cuptorul la 220 grade C. Puneti hartie pentru gatit intr-o tava. Taiati rosiile in doua si treceti-le printr-un bol cu ulei de masline pana se imbiba bine. Puneti rosiile in tava si asezonati-le cu sare si piper. Coaceti-le timp de aproximativ 35-45 de minute pana devin moi si incep sa-si schimbe culoarea.

2. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Incalziti untul si sotati ceapa la foc mic pana devine moale. Adaugati cimbrul, ardeiul, usturoiul si amestecati. Dati la racit.

3. Puneti zahar intr-o tigaie si incalziti-l usor fara sa adaugati apa. Nu amestecati in zahar! Puteti scutura tigaia din cand in cand. Cand s-a topit zaharul si s-a caramelizat, adaugati apa.

4. Puneti rosiile cu coaja in jos in sirop – lucrati cu grija pentru ca ele vor forma partea de sus a tartei. Puneti rosiile deshidratate in locurile libere dintre rosiile din tava. Puneti cepele peste rosii.

5. Acoperiti rosiile si ceapa cu foitaj. Aranjati-l astfel incat sa intre in tava. Coaceti tarta in cuptorul preincalzit (200 grade C) timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana se face auriu-maroniu.

6. Pentru a servi: Puneti un vas pentru servit cu fata in jos peste vasul in care este tarta si intoarceti. Garnisiti tarta cu frunze de busuioc proaspat si radeti parmezan.

Poza principala

h_00620821mica.jpg

8-10 rosii coapte
ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
45g unt
3 cepe medii, tocate
cimbru dupa gust
1 ardei iute rosu, tocat
3 catei de usturoi, tocati
30g zahar
25ml apa
rosii deshidratate in otet, tocate 
aluat de foitaj
busuioc prospat pentru garnisire
parmezan pentru garnisire

Gatiti o delicioasa tarta cu rosii proaspete si suculente.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE