Tarta de sparanghel cu rosii

1. Pune faina si un varf de cutit de sare intr-un castron. Pune untul si freaca impreuna cu faina. Bate galbenusul de ou cu 3 linguri de apa rece, adauga faina si framanta pana obtii un aluat. Inveleste aluatul in folie si lasa la racit timp de 30 de minute.

2. Ruleaza aluatul pe o suprafata tapetata cu faina. Pune aluatul intins in tava de copt cu 5mm in afara tavii. Lasa la racit cat timp cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Lasa la cuptor aluatul timp de 10 minute.

3. Bate albusul de ou si unge-l peste aluat. Pune inapoi la cuptor inca 5 minute.

4. In acest timp, pune sparanghelul si rosiile cu partea taiata in jos pe  o tava de copt. Adauga usturoiul si oregano. Asezoneaza si stropeste cu ulei si lasa la copt timp de 15 minute. Lasa deoparte.

5. Redu temperatura. Presara jumatate din parmezan peste aluat. Bate branza mascarpone intr-un castron pentru a o inmuia, apoi bate ouale, adauga-le si amesteca. Pune compozitia in tava peste aluat, apoi aranjeaza sparanghelul si rosiile deasupra impingandu-le usor inauntru. Presara restul de parmezan.

6. Lasa la cuptor timp de 35 de minute si lasa 5 minute la racit. Serveste cu salata.

Poza principala

rexfeatures_1212269dmica.jpg

Pentru aluat
175g de faina
sare si piper
75g de unt
1 ou
Pentru umplutura
100 g de sparanghel
8 rosii, taiate in jumatate
1 catel de usturoi, curatat si taiat marunt
oregano proaspat
2 linguri de ulei de masline
15g de parmezan
250g de branza mascarpone
4 oua

Iata o tarta delicioasa, numai buna de servit rece.
Numar de portii
8
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE