Tartă festivă

1.Pune ingredientele pentru aluat într-un robot pentru a le mixa. Răstoarnă amestecul pe o folie, împătureşte-o cu atenţie şi dă la frigider pentru o oră. Întinde-l pe masa înfăinată şi aşază-l în tava de copt. Dă la rece pentru un sfert de oră, apoi coace pentru 20-25 de minute.
 
2.Pentru cremă, pune pe foc mic laptele cu vanilia şi o lingură cu zahăr. Separat, freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu amidonul. Când laptele stă să dea în clocot, încorporează crema de gălbenuşuri şi pune din nou pe foc mic, amestecând uşor până capătă consistenţa unei creme fine. Când este gata, dă crema printr-o sită şi las-o să se răcească.
 
3.Umple apoi tarta cu crema răcită bine, decorează cu căpşunele tăiate şi toarnă deasupra gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Dă aceasta tarta festiva la rece pentru câteva ore.

Prajitura cu crema de rom

Placinta de dovleac cu nuca

Poza principala

tarta_festiva_mica.jpg

Pentru aluat
    250 g unt
    125 g făină
    60 ml apa rece
    1 linguriță cu zahăr
Pentru umplutura
    500 g capşuni
    250 ml lapte
    2 linguri cu zahăr
    vanilie
    3 galbenusuri
    20 g amidon
    1 plic gelatină roșie

Pentru mesele de sărbătoare, tarta festivă cu căpşuni este o alegere rafinată.
Numar de portii
6
Calorii
380
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE