Uncategorized

Tarta frantuzeasca de mere

h_01335603mica

Aluatul:

1. Pune faina si zaharul intr-un castron. Freaca faina si zaharul cu unt, cu ajutorul degetelor, pentru a obtine aluatul. Adauga apa cu gheata si framanta in continuare. Acopera aluatul cu folie si lasa la racit timp de 20 de minute.

2. Intinde-l intr-un strat gros de 2mm pe o suprafata tapetata cu faina. Taie patrate de cate 15 cm latura, apoi unge cu unt sau ulei sase forme de tarta de 12 cm. Asaza aluatul in tavi potrivindu-l cat mai bine, apoi taie marginile care ies afara. Lasa la cuptor timp de 20 de minute.

Umplutura:

3. Topeste untul intr-o oala medie. Adauga zaharul brun. Curata 4 dintre mere si scoate cotorul. Taie-le in bucati mari si adauga-le peste unt. Lasa totul pe foc timp de 10 minute pana ce merele sunt moi. Pune totul la blender, apoi lasa la racit.

4. Umple aluatul copt cu piureul de mere. Feliaza celelalte doua mere si stoarce suc de lamaie deasupra. Aranjeaza feliile de mar peste tarta. Presara zaharul pudra si da totul la cuptor timp de 5 minute sau pana cand zaharul se topeste. Serveste tarta calda, alaturi de inghetata de vanilie sau frisca.

Poza principala

h_01335603mica.jpg

Pentru aluat:
280g de faina
30g de zahar brun
155g de unt
45ml de apa cu gheata
Pentru umplutura:
6 mere rosii
45g de unt
45g de zahar brun
sucul a doua lamai
In plus:
zahar pentru pudrat
inghetata si frisca pentru servire
unt/ulei pentru uns

Usor de facut si delicioasa, tarta frantuzeasca e preferata iubitorilor de deserturi fine.
Numar de portii
6



Comentarii

comentarii

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE