tarta fresh

1) Blatul:
Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am presat.
Untul l-am pus pe foc si l-am topit, impreuna cu apa, zaharul, zaharul vanilinat si cacaoa, cand s-a topit untul am adaugat cam o lingurita de esenta de rom. Se ia cratita de pe foc si se adauga in compozitia de unt, biscuitii faramitati, se omogenizeaza bine, va iesi un bulgare mare de biscuiti.
Am pus hartie de copt intr-o forma de tarta si am aranjat blatul de biscuiti in asa fel incat sa acopere foarte bine peretii formei. Se preseaza bine pentru a avea tinuta. Se da la rece pana faceti crema.

2) Crema:
Am pus cantitati aproximative deoarece le puteti pune dupa ochi si gust.
Branza dulce se paseaza bine pana devine mai cremoasa, se adauga mascarpone, zaharul vanilinat si zaharul brun dupa gust. Eu nu mananc foarte dulce, asa ca am pus doar 2 linguri. Aceasta crema am asezat-o peste blatul de biscuiti si am dat iar la rece.

3) Intre timp am scurs de suc niste coacaze din cele puse pentru la iarna. Fructele bine scurse le-am asezat peste crema de branza, iar din suc am facut o gelatina conform instructinunilor de plic si am adaugat peste fructe. Am mai lasat la rece pana s-a intarit gelatina si apoi ne-am pus la treaba, adica pe mancat.

Pofta buna!!!

1) Blat:
250 g biscuiti la alegere
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilinat
1 lingura cacao
80 g unt
100 ml apa
esenta de rom

2) Crema:
cca 250 g branza dulce de vaca
cca 250 g mascarpone
1 plic zahar vanilinat
zahar brun dupa gust

3) gelatina

Pe canicula asta nu prea-mi vine sa gatesc ceva, sa aprind aragazul, dar pofte tot am, mai ales de dulce. Si daca tot se poarta cheescake-urile, am zis sa fac si eu unul.
Numar de portii
8
Calorii
Facebook Comments

strumfa bucatareste

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE