Tarta light cu dovleac ,miere si scortisoara

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt,se adauga restul ingredientelor amestecand pana la omogenizare si in cele din urma adaugam apa foarte lent pana obtinem un aluat compact si usor lipicios.Dovleacul ras se pune la calit impreuna cu zaharul si batonul de scortisoara pret de 15 ‘ la foc moderat.Apoi intr-o tava de tarta cu diametrul 30 unsa si tapetata asezam aluatul in prealabil intins lasand deoparte un pumn de aluat pt decor.Adaugam dovlecul,inlaturand scortisoara si trecem la decorat.Cu aluatul ramas formam un cordon,care-l asezam pe bordul crostatei,formand un joc cu dintii furculitei,si deasupra puteti da frau liber imaginatiei. Dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180° pentru 40-45 ‘.In final lasam la racit pt putin si pudram.P.S. dovleacul poate fi inlocuit cu orice tip de gem sau dulceata(daca este prea densa diluam cu putina apa).Pofta buna!
400g faina integrala
4 linguri ulei de masline
2 linguri miere
un baton de scrtisoara
coaja rasa de la o lamaie netratata
un plic de praf de copt
zahar pudra
apa plata cat cuprinde
400g dovleac
2 linguri zahar brun
Pentru ca tot ne pregatim care mai de care de postul Craciunului,iata o tarta numai buna …
Numar de portii
12
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE