Uncategorized

Tartă picantă

1.Într-un castron, cerne făina cu praful de copt și amidonul. Presară zahărul, un praf de sare și piper cayenne. Fă în mijloc o adâncitură și pune untul tăiat în cubulețe. Stropește cu două linguri cu apă rece și frâmântă până se leagă aluatul.

2.Întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Așază-o într-o formă  termorezistentă unsă, în așa fel încât să depășească marginile formei. Crestează marginile. Înțeapă cu furculița și pune deasupra hârtie de copt și un pumn de fasole boabe. Coace la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. 

3.Între timp, înăbușe carnea tocată în puțin ulei împreună cu ceapa. Adaugă morcovii tăiați în rondele, mazărea și porumbul. Pune roșiile tăiate mărunt, cu tot cu sucul din conservă. 

4.Condimentează cu sare și piper, după care adaugă usturoiul zdrobit și ardeiul iute. Lasă pe foc până se pătrund toate legumele. 

5.Îndepărtează fasolea și hârtie de copt din formă și rătoarnă amestecul de carne. Aromatizează cu puțin cimbru și servește imediat.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tartă cu ardei copt

Poza principala

tarta_picanta_mica.jpg

Pentru aluat:

150 g făină

110 g unt

1 linguriță cu praf de copt

80 g amidon din cartofi

2 lingurițe cu zahăr pudră

1-2 linguri cu apă rece 

1 vârf de cuțit cu piper cayenne

sare

Pentru umplutură:

450 carne de vită tocată

200 g porumb din conservă

200 g mazăre din conservă

400 g roșii decojite

2 morcovi

2 cepe

3 catei de usturoi

1 linguriță cu ardei iute tocat

1 lingură cu ulei

cimbru

sare

piper

 

Tartă cu pui și brânză Cammembert

Dacă nu știai ce să pregătești pentru cină, încearcă această rețetă și laudele nu vor întârzia să apară.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE