Uncategorized

Tarta rustica

1. Amesteca faina cu un praf de sare și zaharul. Adauga untul taiat fulgi ori dat pe razatoare și amesteca pâna ce aluatul a devenit nisipos.

2. Adauga treptat apa, pâna ce aluatul se strânge sub forma de minge. Trece-ți mâinile pe sub jetul de apa rece și scoate aluatul din bol.

3. Învelește-l într-o folie și da-l la rece doua ore. Pudreaza masa de lucru cu faina și întinde aluatul cu sucitorul, atât cât se poate.

4. Așaza foaia într-o forma tapetata cu hârtie și mai întinde de el cu degetele. Pune deasupra felii de capșune și îndoaie marginile aluatului.

5. Unge-le cu galbenuș și da tava la cuptor 45 de minute. Taie în felii doar dupa ce s-a racit.

 

Tarta cremoasa de capsune

Poza principala

tarta_rustica_mica.jpg

500 g capșune

150 g unt foarte rece

170 g faina

5 linguri cu apa foarte rece

2 linguri cu zahar

1 galbenus

sare

 

Caspsune elegante

Nimic nu poate fi mai bun decât o tarta cu capșuni în stil rustic.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE