Tartă în straturi

1.Amestecă apa cu margarina topită și un praf de sare.
 
2.Încorporează praful de copt și pune făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat numai bun de întins.
 
3.Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 10-15 minute.
 
4.Călește ceapa și usturoiul. Adaugă morcovii și stinge cu apă.
 
5.Lasă să se înăbușe, după care pune ardeii tăiaţi fideluţă și mazărea.
 
6.Adaugă pasta de tomate dizolvată într-o ceșcuţă cu apă caldă.
 
7.Lasă pe foc să scadă. La final, presară chili și lasă să mai dea într-un clocot.
 
8.Întinde aluatul într-o formă unsă cu margarină.
 
9.Pune legumele călite și acoperă cu un piure pregătit din cartofii pasaţi și amestecaţi cu margarină.
 
10.Lasă la cuptor 30 de minute.
 
11.Curiozitate : Istoria ardeiului iute a început acum câteva mii de ani, în America de Sud. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucătăriile, aducând un gust deosebit și savuros de iute. După consumare, pentru a reduce iuţeala din gură, se poate bea lapte sau iaurt, în nici un caz apă sau bere!

Poza principala

tarta_in_straturi_mica.jpg

    1 kg cartofi fierţi
    3 linguri cu margarină
    3 cepe
    2 morcovi rași
    3 linguri cu mazăre
    2 ardei copţi
    2 linguri cu pastă de tomate
    3 căței de usturoi
    1/2 lingurițe cu chilli
    ulei
Pentru aluat
    150 g margarină
    100 ml apă
    1 plic praf de copt
    făină cât cuprinde
    sare

Tarta în straturi cu ingrediente de post este sățioasă și foarte aspectuoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE