Uncategorized

Tartă vegetală

1. Întinde puțin aluatul și rulează-l într-o tavă de tartă şi presează-l bine și peste marginile formei. 

2. Spală legumele. Taie rondele prazul şi dovleceii. Taie ardeiul fâşii. Pune jumătate din cantitatea de dolvlecei împreună cu prazul tăiat peste aluat. 

3. Amestecă laptele cu smântâna, ouăle, sarea şi un praf de nucşoară. Bate bine. Toarnă amestecul peste tartă. Aşază dovlecelul rămas, adaugă fâşiile de ardei şi feliile de bacon. Condimentează. Presară măslinele tăiate rondele.

4. Introdu la cuptorul încins în prealabil şi lasă la copt 30-40 de minute. După 10 minute de la introducerea în cuptor acoperă cu o folie, pe care o scoţi chiar înainte de terminarea timpului de coacere, când presari caşcavalul ras. La final, stropeşte tarta cu ulei de măsline, ornează cu ceapă rondele. Serveşte caldă sau rece.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Această tartă merge de minune presărată cu ierburi provensale – un amestec specific mediteraneean: rozmarin, busuioc, măghiran, cimbru şi oregano. Uneori, mixul conţine şi lavandă sau alte flori specifice zonei.

 

Retete De vara

Poza principala

tarta_mica.jpg

300 g aluat foitaj

300 g dovlecei 

100 g praz 

50 g ardei gras roşu

100 g bacon 

300 ml smântână 

100 ml lapte 

50 g măsline 

3 ouă 

30 g ceapă tocată (pentru ornat) 

80 g brânză Edam (sau altă brânză tare ori caşcaval) 

nucşoară

condimente 

sare

 

Sangria cu piersici și citrice

O idee ingenioasă pentru un prânz sau o cină de vară.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE