Tarte cu bezea si lamaie

Preincalziti cuptorul la 200°. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina in prealabil si taiati 12 bucati a cate 10 cm fiecare. Puneti patratelele pe o folie de copt si faceti o incizie de 1 cm de la bezea si de jur-imprejur – nu taiati pana la capat. Coaceti timp de 5-10 minute pana aluatul devine maroniu-auriu si pufos. Puneti un patratel de aluat pe fiecare farfurie si presarati crema de lamaie pe fiecare dintre ele. Rupeti bezeaua peste crema de lamaie si puneti un alt patratel peste. Presarati si mai multa crema de lamaie si rupeti din nou bezea peste. Garnisiti tartele cu frunze de menta proaspata. 

CREMA DE LAMAIE

Aceasta reteta va realiza o cantitate mai mare de crema de lamaie decat aveti nevoie pentru tarte. Puneti ce a mai ramas din crema de lamaie intr-un borcan si tineti-l la frigider; se va pastra timp de 3 luni. Este delicioasa daca se combina cu inghetata sau alte ingrediente. 

Incalziti untul, sucul de lamaie si zaharul la o temperatura joasa. Bateti ouale si treptat adaugati compozitia de unt. Continuati sa bateti pana ce umplutura s-a ingrosat si a inceput sa faca bule. Pastrati temperatura joasa. Luati amestecul de pe foc, lasati-l sa se raceasca, dupa care puneti-l in frigider. A se servi rece.

BEZEA FACUTA IN CASA

Preincalziti cuptorul la 100°. Intindeti o folie de copt. Amestecati ouale intr-un vas de stical pana ce capata o forma cu varfuri. Bateti zaharul lingura dupa lingura. Bateti timp de 10 minute sau pana cand amestecul devine dens si stralucitor. Adaugati otetul si bateti inca 1-2 minute. Presarati amestecul pe folia de copt, netezindu-l cu o spatula. Coaceti timp de 1 ora sau pana se usuca. Depozitati intr-un loc lipsit de aer. 

Poza principala

h_01093464mica.jpg

2 pachete (400 g fiecare) aluat pufos rece, decongelat
5 bucati de bezea (cumparata sau vezi reteta mai jos)
250 ml crema de lamaie (cumparata sau vezi reteta mai jos)
menta proaspata pentru decorat
Pentru crema de lamaie:
250 g unt
suc de la 4 lamai
400 g zahar
5 oua
Pentru bezea:
2 albusuri
250 g (1 cana) zahar pudra
5 ml (1 lingurita) otet

Nu va speriati de complexitatea aparenta a acestei retete. Cititi cu atentie modul de preparare si veti vedea ca este mult mai simplu decat ati crezut.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE