Tarte cu fructe de padure

1. Pentru aluat: Puneti faina, sarea si zaharul intr-un robor de bucatarie. Adaugati untul si framantati pana ce aluatul devine faramicios. Adaugati galbenusul de ou si apa si mixati pana ce aluatul devine ferm si moale. Presati si infasurati in folie de plastic. Dati la rece pentru 30 de minute.

2. Rulati aluatul indeajuns de mare incat sa taiati 5 cercuri. Taiati-le intotdeauna putin mai mari decat forma de tarta. Asezati aluatul in forme si indepartati aluatul in exces de pe margini. Folositi aluatul ramas din cel indepartat pentru a il rula si a mai crea inca  trei cercuri. Zgariati baza aluatului cu o furculita. Raciti cat timp se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

3. Puneti hartie de copt peste fiecare tarta si asezati peste boabe de fasole, pentru ca aluatul sa nu creasca. Coaceti fara sa deschideti cuptorul, timp de 10 minute, pe raftul de jos al cuptorului.

4. Scoateti boabele si hartia de copt si mai dati la cuptor inca 5 minute.

5. Puneti cate 2 linguri de gem in fiecare tarta. Puneti din nou la cuptor pentru 15 minute. Scoateti tartele din cuptor, lasati-le sa se raceasca in forme, apoi scoateti-le pe un platou.

6. Cand sunteti gata sa serviti tartele, taiati capsunele feliute, si puneti-le in tarte (sau zmeura sau coacazele negre). Pudrati cu zahar pudra. Serviti alaturi de frisca.

Poza principala

rexfeatures_1232298e_mica.jpg

Pentru aluat:
175 g faina
un varf de cutit de sare
1 lingura zahar
100 g unt rece, taiat feliute
1 galbenus de ou, plus 2 linguri de apa rece
Pentru umplutura:
16 linguri gem de capsune, zmeura sau coacaze negre (2 linguri/tarta)
60 g/tarta de capsune, zmeura sau coacaze negre
frisca, pentru servit
hartie de copt

Delicate si gustoase, in orice anotimp.
Numar de portii
8
Calorii
277
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE