Tarte cu visine si bezea

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor…întindem foaie…umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute.

Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.

Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.

Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute….

Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat….

pentru aluatul de tarte:
125 gr unt
250-260 gr făină
1 ou
3 linguri lapte
80 gr zahăr tos

pentru umplutura:
400 gr vişine (fără sâmburi)
1 linguriţă zahăr tos
coajă portocală
1 lingură făină
1 gălbenuş
2 albuşuri
125 gr zahăr tos

Numar de portii
10
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE