Uncategorized

TAXA pe FAST FOOD: Ce spun medicii

Sursa
Realitatea.net
Foto
Shutterstock
Medicii au opinii diferite legate de introducerea taxei pe fast food, unii sustinand ca reducerea accesului la alimente nesanatoase ar fi un lucru benefic, iar altii fiind de parere ca o masura represiva este partial utila si ca educatia ar fi o solutie mult mai buna.
taxa_pe_fast-food.jpg

Intrebati de Realitatea.net care este opinia lor cu privire la cea de a doua tentativa a Ministerului Sanatatii de introducere a taxei pe fast food, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof. dr. Maria Dorobantu, si presedintele Societatii de Medicina Interna, prof. dr. Ioan Bruckner, au avut puncte de vedere diferite.

„Sustin, din punct de vedere medical, ca fiind un lucru foarte util reducerea accesului atat de mare la alimente nesanatoase. Este o masura buna”, a declarat prof. dr. Maria Dorobantu pentru Realitatea.net.

In opinia profesorului Ioan Bruckner, educatia pentru sanatate ar fi o masura mai buna si mai utila decat cea represiva.

„La TV sunt mereu reclame la alimente nesanatoase. Tendinta spre o masura represiva este partial utila. In schimb, educatia pentru sanatate este sigur o masura foarte utila. Ar fi foarte, foarte improtant sa ne axam pe masuri educative. Educatia este foarte importanta”, a subliniat profesorul Bruckner.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a anuntat, joi, ca prin noua lege a sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool, intrucat este vorba de o alimentatie nesanatoasa care creste morbiditatea pe anumite boli si, respectiv, de un produs alcoolic.

Vasile Cepoi a precizat insa ca este vorba despre proiectul legii sanatatii, aflat in curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politica.

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL AICI

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE