Uncategorized

Tehnici culinare pentru o cina delicioasa

Text
Alexandra Badita
Sursa
GoodHouseKeeping
Foto
Shutterstock
Vrei sa iti surprinzi partenerul cu o cina ca la restaurant? Poti sa prepari o mancare delicioasa cat ai bate din palme. Ti-am pregatit cinci tehnici secrete pentru un rezultat garantat.
peste.jpg

1. Paste Perfecte

Pentru a evita sa ai in farfurie taitei care se lipesc intre ei si raman atasati pe dantura, secretul consta in adaugarea spaghetelor in sos in timp ce acesta inca mai fierbe. De aceea, pastele trebuie lasate pe foc mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca acestea vor continua sa fiarba si impreuna cu sosul.

2. Legume “colorate-n obraji”

Nimeni nu vrea sa manance o garnitura fara culoare, iar legumele tind sa ramana fara aceasta proprietate dupa preparare. Ai putea totusi sa le pastrezi colorate si “imbujorate” daca le fierbi scurt si apoi le pui in apa rece.

3. Friptura “ca la mama acasa”

Poti sa spui adio fripturilor arse sau dimpotriva, celor in sange. Pentru a obtine o bucata de carne cu o crusta putin crocanta, dar bine facuta si in interior, trebuie sa o prepari intr-o tigaie sfarainda si apoi sa ii completezi procesul culinar in cuptorul incins.

 

4. Carne condimentata

Carnea de pui si fructele de mare sunt ideale de consumat daca sunt puse pe foc in apa bine condimentata, la o temperatura aproape de fierbere. Procesul de infuzie a propriului gust si al condimentelor va desavarsi preparatul, fara sa ii adauge grasimi.

5. Peste cu rabdare

Carnea de peste foarte moale trebuie gatita la foc mic si incet, indiferent ca se alege varianta cuptorului sau a unui aparatu cu aburi la aragaz sau plita. Important este ca in final pestele va arata “de-ti va lasa gura apa”.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE