Terina cu legume si malai

1.Incinge cuptorul. Pune la calit, pentru 20 de minute, in ulei incins dovleceii, ceapa si ardeii, toate tocate marunt.
 
2.Pentru mamaliga, pune la fiert un litru de apa cu putina sare si usturoiul, Cand fierbe, adauga malaiul in ploaie si amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.
 
3.Cand malaiul a fiert, adauga untul, parmezanul si boabele de porumb bine scurse. Asezoneaza cu piper proaspat rasnit.
 
4.Asaza pe fundul tavii de copt (cea de chec este perfecta) o folie alimentara. Asaza un rand de rosii uscate in ulei si frunzele de busuioc.
 
5.Pune jumatate din mamaliga fiarta si niveleaza usor. Pune jumatate din legumele pregatite, acopera cu restul de mamaliga si incheie cu un alt strat de legume calite.
 
6.Acopera cu folie bine de tot si da tava la rece pentru cel putin 4 ore sau chiar peste noapte. Inainte de a servi terina rustica, pune-o in cuptorul incins pentru 25 de minute, apoi taie felii potrivite.

Poza principala

16-07-2012_1.jpg

250 g mălai
200 g porumb
8 roşii uscate în ulei
2 dovlecei
2 ardei graşi
2 ceapa rosie
2 căței de usturoi
75 g parmezan
60 g unt
8 frunze de busuioc
2 linguri cu ulei de măsline
sare
piper

Terina cu legume si malai este un preparat vegetarian gustos, iar aroma busuiocului iti va aminti de meleaguri insorite.
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE