Terina din legume

1. Spala cartofii și pune-i la fiert, în coaja, în apa cu sare. Fierbe, în vase separate, fasolea verde fi deluta și morcovii curatati. Dupa ce au fiert, scurge fasolea, taie morcovii bastonașe, iar cartofi i curata-i și taie-i cuburi mai mari.

2. Bate smântâna cu ouale și un praf de sare. Adauga brânza zdrobita cu furculita. Unge o forma termorezistenta cu unt. Așaza un strat de morcovi, câteva linguri din amestecul de smântâna, apoi un strat de fasole verde, din nou amestec de smântâna și un strat de cartofi .

3. Repeta operatiunea pâna umpli forma. Coace 45 de minute. Lasa sa se racoreasca, dupa care rastoarna terina și taie felii grosute.

 

Știai? Terina este o specialitate de origine franceza, servita sub forma de chec, la temperatura camerei.

 

Terină de miel cu dovlecei

Poza principala

terina_mica.jpg

1 kg cartofi

1 borcan fasole verde

1 kg morcovi

300 g brânza telemea

100 g smântâna

3 oua

2 linguri cu unt

sare

 

Terină de brânză

Un antreu perfect în orice anotimp.
Numar de portii
8
Calorii
310
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE