Tocăniță de pui din Țara bascilor

1. Taie în bucăţi puiul şi spală bine fiecare bucată, apoi săreaz-o, pipereaz-o şi presară boia de ardei. Curăţă ceapa, usturoiul şi toacă-le cât mai mărunt. 

2. Spală ardeii, îndepărtează cotoarele şi seminţele şi taie-i în fâşii subţiri. La fel taie şi bucăţile de kaizer. 

3. Roşiile bine spălate taie-le cuburi mici. Încinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare şi rumeneşte bine bucăţile de pui pe toate părţile, după care scoate-le pe o farfurie. 

4. În grăsimea rămasă căleşte ceapa, usturoiul şi kaizerul, cam vreo două minute, apoi adaugă ardeii graşi. Căleşte puţin şi adaugă bucăţile de pui, roşiile, sare, piper şi vinul. 

5. Dă focul la mic, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă tocanita de pui să fiarbă înăbuşit cam o oră. Toacă mărunt pătrunjelul şi presară-l peste pui după ce stingi focul. Tocanita de pui se serveşte imediat.

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Pui cu măsline

Poza principala

pui_mic.jpg

1 pui

4 cepe

2 ardei graşi roşii

1 ardei gras verde

1 ardei gras galben

4 roşii

100 g de kaizer

3 căţei de usturoi

100 ml ulei

100 ml de vin alb

1 linguriţă cu boia 

1 legătură de pătrunjel

piper

sare

 

Pui grecesc cu masline si foi de vita

Dacă vrei să prepari puiul într-un mod mai inedit, încearcă această reţetă delicioasă tocăniță de pui din Ţara bascilor.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE