De post Retete Uncategorized

Tocăniță de vară

1. Feliază vânata și rumește-o într-o tigaie unsă cu ulei. La final, taie-le după prefeință.

2. Opărește roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare, apoi taie-le cuburi.

3. Pune toate ingredientele (mai puțin lămâia) într-un vas cu capac, pe foc mic, vreme de 30 de minute. Amestecă ocazional.

4. Adaugă 1-2 feliuțe de lămâie și mai lasă să fiarbă descoperit 10 minute, până scade sosul. Poți servi tocănița de legume și rece.

 

Confit Byaldi (tocăniță turcească de legume)

Poza principala

tocanita_mica.jpg

1 vânătă mare

4 roșii mari

3 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel verde tocat

1 linguriță cu paprica

1 lingură cu chimion pisat

60 ml ulei de măsline

85 ml apă

lămâie (opțional)

sare

 

Tocanita portugheza

Se numește zaalouk și este o tocăniță de vara de pe melaguri marocane, excelenta si pentru zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE